رئیس روابط‌عمومی وزارت بهداشت: شاهد ضعف ارتباطی بین شرکت‌های دارویی و مردم هستیم

دکتر کیانوش چهانپوربه ضعف حوزه‌های مارکتینگ و برندسازی در حوزۀ دارویی کشور اشاره کرد و گفت: امروز شاهد ضعف ارتباطی بین شرکت‌های دارویی و مردم هستیم.

 او درباره سیاست های ممنوعیت تبلیغ دارو گفت: تقریباً در اغلب کشورهای دنیا و به خصوص کشورهای پیشرفته، شما چیزی به‌عنوان تبلیغ دارو نمی‌بینید. تجربه نشان داده است تبلیغ دارو پیامدی جز القای نیاز کاذب به مصرف‌کننده ندارد. در ضمن معرفی دارو به مخاطب حرفه‌ای یعنی به پزشکان و داروسازان در رسانه‌های تخصصی هیچ‌گونه منع قانونی ندارد و مرجع معرفی دارو به بیمار نیز پزشکان و داروسازان هستند و از این جهت هیچ خلائی برای بیمار درمورد کسب اطلاعات در زمینۀ دارو وجود ندارد.

جهانپور ادامه داد: ما قبول داریم که حوزه‌های مارکتینگ و برندسازی در حوزۀ دارویی کشورمان ضعیف است. قسمت عمدۀ صنعت دارویی‌مان در دست شرکت‌های دولتی و شبه‌دولتی است و آن‌ها به‌خاطر ساختار تجاری و اقتصادی‌شان انگیزه کافی برای ورود به حوزۀ برندسازی را نداشته‌اند و همۀ این‌ها دست‌به‌دست هم داده تا امروز شاهد ضعف ارتباطی بین شرکت‌های دارویی و مردم باشیم. بسیاری از داروهایی که امروزه به‌عنوان ارجینال برند در دنیا و کشور ما به فروش می‌رسد و مردم نیز تمایل به استفاده از آن‌ها دارند، بیش از آنکه به‌خاطر کیفیتشان فروش بالایی داشته باشند، این فروش را مدیون این هستند که حدود ۶۵درصد از قیمت آن دارو صرف برندینگ و مارکتینگ شده است. برخی از داروهای خارجی ممکن است تا ۵۰ برابر گران‌تر از داروی تولید داخل باشد که ۶۵درصد این تفاوت قیمت صرفاً به‌خاطر برندسازی و تبلیغات است و نه کیفیت.

رئیس روابط عمومی وزارت بهداشت افزود: برخی به ما این انتقاد را دارند که جلوگیری از ورود این داروها بازار رقابتی داروهای داخلی و خارجی را از بین می‌برد؛ ولی جواب ما این است که چنین رقابتی کاملاً ناعادلانه است. وقتی شرکت‌های تا این حد هزینۀ تبلیغات و مارکتینگ می‌کنند و به‌خاطر تبلیغات و نه کیفیت به فروش بالا می‌رسند، این دیگر صحبت از رقابت در زمینۀ کیفیت نیست و عملاً نمی‌توان رقابت عادلانه‌ای بین این دو مورد داشت.

کیانوش جهانپور در پایان به تحریم ها در زمینه دارو اشاره کرد و گفت: در مقطع فعلی هم در حال حاضر با اوج‌گیری تحریم‌ها روبه‌رو هستیم و محدودیت‌ها، دشواری انتقال پول و تأمین بسیاری از کالاهای اساسی اقتصاد را تحت‌فشار قرار داده است. ما حتی در شرایط عادی نیز نباید به این فضای ناعادلانۀ رقابتی دامن بزنیم، چه برسد به شرایطی که در آن قرار داریم و مقتضیات خود را طلب می‌کند.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (هنوز هیچ رتبه ای وجود ندارد)
Loading...Loading...

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *